Къде да ни намерите

  

СОФИЯ УЛ.ПИРИН 91

СОФИЯ БУЛ.БОТЕВГРАДСКО ШОСЕ 268

И ПРИ ДИСТРИБУТОРИТЕ В СТРАНАТА

БАНСКО - ул.Васил Кънчов № 8 - 0897055225

ВАРНА - ул. Васил Друмев № 23 - 0886406413

ПЛЕВЕН - ул.Метро 6 - 0885027445

ХАСКОВО -ул.Пловдивска 45 – 0888828010

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ул.Козлуджа №4 - 0882020181

КОПРИВЩИЦА -площад 20-април,ул.Първа пушка 2 - 0895116873

КАЗАНЛЪК -  ул. Ген. Гурко 27 - глухата уличка зад кино Искра-0899377077

БУРГАС - ул.Крайна 37- 0895547161

ШУМЕН -бул.Симеон Велики 1 0887402633

Вижте всички статии

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАВЪРШЕК НА МОЯ ПРОЕКТ ? ЧАСТ 3

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАВЪРШЕК НА МОЯ ПРОЕКТ ? ЧАСТ 3

ЧАСТ ТРЕТА

 

 

 

Сурова или обработена  е дървесината, която използвате за проекта си?

Това е подобно на предишната точка. Ако имаме сурова нова дървесина, тя може да бъде обработена, оцветена или покрита с огромно разнообразие от продукти. Ако е или вече е била третирана, това може да ограничи вида на продукта, който може да се използва. Като пример, не можете да намажете лакриан под отново с лаково покритие. Но ако използвате финиши на растителна основа, то не е необходимо да шлайфате или циклите. Просто почистете и отново оцветете и омаслете.

сурова дървесина и разбира се вече обработена дървесина

Какъв вид покритие се изисква: цветно или прозрачно?

Има огромна гама от продукти, които придават разнообразие на различните покития: от леко оцветени до напълно непрозрачни, меки цветови тонове до живи, пъстри първични цветове и всичко между тях. Винаги трябва да го имаме предвид, за да се опитаме да разберем вида на покритието, който клиентът иска и да отправим препоръки въз основа на предоставената информацияblush

Дървесината може да се поддържа както безцветна, в натурален цвят, така и оцветена с голямо разнообразие от полупрозрачни или непрозрачни цветове.

Когато ме  питат кой продукт е най-подходящ за постигане на цвят „златен дъб“, първата ми реакция е „А, какво наричате златен дъб? Ако влезете през търсачката Гугъл и потърсите цвят „златен дъб“, ще стане ясно, че тълкуването на този цвят е различно. От един до друг производител разликата е от земята до небето! Когато става въпрос за цвят, най-добрият подход е да пренебрегнете името на цвета и да решите визуално кой цвят най-добре отговаря на вашите предпочитания и нуждите на проекта.

Друга причина, поради която изборът на  цвят винаги е труден, е, че компютърният монитор на всеки е калибриран по различен начин по отношение на яркостта, цвета и контраста. Цветът на продукта на един монитор може да изглежда различен на друг и съвсем различен на трети. Същото се отнася и за дървесината: вида, възрастта, състоянието и естествените характеристики на дървесината оказват влияние на цвета; един и същ продукт на едно парче може да изглежда по различен начин върху друго парче дърво. Ето защо ние винаги заявяваме, че трябва да се направи тест върху конкретна дървесина и да се остави да изсъхне напълно, да се нанесе втора ръка, ако е необходимо, и едва тогава да прецените това ли е вашия цвят.

Какво ниво на блясък искаме: матов, сатен или гланц?

Нивото на блясъка на продукта може да промени целия външен вид и усещането на предмета или стаята. Докато лъскавият под крещи за елегантност, то класически матово покритие придава по-естествено, уютно усещане. По отношение на външните облицовки повечето масла оставят меко сатенено покритие. Защитното лазурно масло с времето става по матово. Ако търсите дълготрайно покритие от повече сатен или гланц, отговорът са непрозрачните покрития и бои.

Интериорните покрития обикновено се предлагат с повече опции: от абсолютен матов до супер гланц. В някои случаи вариацията на сатен може да се смеси с мат или гланц, за да се постигне ниво на блясък между това, което предлага производителят. При финишите на Осмо има :Масло с твърда вакса оригинал  мат 3062 , сатен  3032 и  3011гланц.

Лесна поддръжка или издръжливост?

Лаковете и боите се предпочитат от клиентите, които се страхуват да погледнат към иновативните продукти. Мнозина от Вас може би знаят, че Осмо са единствената фабрика в света, която обработват собствената си продукция от дърво и след това продават маслата на крайните потребители. От дългите години опит, които сме натрупали с две ръце може да кажем ,че  маслата за  дърво са по-издръжливи и  се поддържат по-лесно от другите финиши на пазара!Най-общо казано, ако дървесината е подготвена правилно и продуктът е нанесен правилно, повърхностните покрития, като бои и лакове, имат тенденция да имат също дълъг живот, както и маслата . Трябва да се има предвид, че когато тези видове дървени покрития достигнат края на полезния им живот, обикновено когато започнат да показват признаци на износване, отлепване, лющене или напукване, трябва изцяло да се отстранят до сурова дървесина чрез шлайфане или използване на подходящо средство за отстраняване на бои и лакове преди повторно нанасяне на покритие или боядисване. За разлика от лака и боите, маслата не се люпят, белят и не е необходимо да бъдат шлайфани, когато искате да освежите фасадата си.

А знаете ли, че в продуктите на Осмо се съдържат 4 вида масла/слънчогледово, ленено, соево и масло от магарешки бодил/, както и два вида вакси/ карнауба и канделила/. Восъци (вакси) като самостоятелен продукт се използват за вътрешни повърхности, обикновено мебели и други малко контактни повърхности, като рамки за картини и ламперия от дърво. Восъкът никога няма да се напука и отлепи и се поддържа много лесно. Въпреки че самостоятелните восъци могат да се използват за подови настилки, те не са много издръжливи и са склонни към износване и оцветяване от различни разливи така че остават далеч от желаните идеални кухни и бани. Единствените продукти с восък, които препоръчваме за дървените подове, са продуктите Масло с твърда вакса  оригинал или масло с твърда вакса цветно.

Маслата за  дърво са много популярни и не е трудно да разберем защо. Има широка гама от вътрешни и външни масла, които са формулирани така, че да осигуряват специфичен вид и функция. Интериорните масла за подове и кухненски плотове са много издръжливи, потенциално дълги години и за разлика от лака, никога не е необходимо да ги циклите, когато започнат да изглеждат стари и износени. В такива случаи е необходимо просто да се почисти повърхността или може да се извърши много леко шлайфане преди нанасяне на нов пресен слой масло върху стария. И ще изглежда толкова добре като ново.

Външните масла за дърво се движат с дървесината при нейнто разширение и свиване, така че не се напукват и лющят. Те позволяват на дървото да диша и повечето видове предлагат известна степен на UV защита, за да защитят естествения цвят на дървения материал за по-дълго. Ако е желателен цвят, има широка гама от полупрозрачни нюанси и непрозрачни оцветени масла, които могат да осигурят вид като на боя. Те са чудесни за защита и оцветяване на външни дървени повърхности без риск от напукване, отлепване или лющене.

Колко дълго ще издържи едно покритие?

Това е класически въпрос! Както при всичко, колко дълго дадено нещо трае се свежда до количеството износване, на което е подложено. Подът в ресторант ще изисква по-честа  поддръжка, отколкото този в дома. Външното покритие на морето вероятно ще изисква повече поддръжка от това на защитена градска къща. Ето защо рядко производителите дават определена продължителност на живота на даден продукт. Това обаче не означава, че трябва да се обработва всяка година или две. Ако дървената повърхност е била подготвена правилно и продуктът е бил приложен към указанията на производителите, тогава повечето покрития ще осигурят дългогодишна защита на дървения материал и удоволствие за собственика на имота.

Ако търсите опция за нисък бюджет, нашият продукт вероятно няма да е най-подходящият за вас. Никога не бих ви обезкуражила да се опитате да спестите пари, но понякога получавате това, за което плащате. Ако избраният от вас продукт защитава дървесината ви и предотвратява повреди от пресушаване и стареене, струва си да похарчите малко повече. Предпазвате се от това да похарчите много повече за трудоемки ремонти.

Ако обаче искате нещо, което ще продължи дълго да ви радва, OSMO е добрият  вариант!

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари