Къде да ни намерите

  

СОФИЯ УЛ.ПИРИН 91

СОФИЯ БУЛ.БОТЕВГРАДСКО ШОСЕ 268

И ПРИ ДИСТРИБУТОРИТЕ В СТРАНАТА

БАНСКО - ул.Васил Кънчов № 8 - 0897055225

ВАРНА - ул. Васил Друмев № 23 - 0886406413

ПЛЕВЕН - ул.Метро 6 - 0885027445

ХАСКОВО -ул.Пловдивска 45 – 0888828010

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ул.Козлуджа №4 - 0882020181

КОПРИВЩИЦА -площад 20-април,ул.Първа пушка 2 - 0895116873

КАЗАНЛЪК -  ул. Ген. Гурко 27 - глухата уличка зад кино Искра-0899377077

БУРГАС - ул.Крайна 37- 0895547161

ШУМЕН -бул.Симеон Велики 1 0887402633

Вижте всички статии

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАВЪРШЕК НА МОЯ ПРОЕКТ ? ЧАСТ 2

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАВЪРШЕК НА МОЯ ПРОЕКТ ? ЧАСТ 2

ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ЧАСТ ВТОРА

Как е шлайфана дървесината?

Правилното шлайфане е от ключово значение за добрия завършек. Ако искате да обработите с масло парче дърво, което е било предварително боядисано или лакирано, е задължително всички следи от старото повърхностно покритие да бъдат напълно премахнати. Ако не направите това, това може да попречи на маслото да проникне в определени участъци от дървения материал, което да доведе до неравномерно покритие.

В повечето случаи шлайфането с шкурка 120 или 150 е перфектно. Ако дървесината е шлайфана твърде фино, това ще блокира повърхностните пори на дървения материал, което затруднява проникването на масло. Това може да доведе до лепкава повърхност или недостатъчен цвят, ако използвате пигментирано (цветно) масло.

Дървените подове трябва да бъдат шлайфани няколко пъти, като се използва все по-фина шкурка. В зависимост от състоянието на пода, може да се наложи да се започне с много едра 60/80, след което да се извършат няколко операции с различни едрина на шкурката до достигане на гладкост 120/150. Ако шлайфането не е извършено правилно, могат да се появят кръгови драскотини и други странни шарки след обработката с масло (или лак), особено при оцветяване с пигментирано масло. Ако това се случи, единственият вариант е отново да се шлайфа, като изключително се внимава за правилната шкурка.

Какво дърво  и с каква цел ще се използва?

Ако искате да оцветите и защитите например  рамка за картина, няма нужда да използвате лак, който е подходящ за спортна зала. Маслата за дърво, които са лесни за поддръжка, могат да бъдат по-добри в среда с висока влага, където лакът може да започне да се напуква и да се лющи. За класическия външен вид на винтидж (т.н. шаби шик стил) някои продукти са по-добре да придадат този износен вид, отколкото други. За различните възможности ще предоставим допълнителна информация.

Старо или ново дърво?

Старата дървесина може да реагира различно от новата. Ако дървесината е била рециклирана и е била предварително обработена, това би могло да окаже влияние и върху вида на продукта, който ще се използва, и върху завършеността, която ще му даде. Например, стара дървесина, която преди това е била обработена с консервант за дърво, който е съдържал восък, може да отблъсква бои и лакове на водна основа. За разлика от старото дърво, което трябва да бъде задължително  шлайфано преди да го обработите отново , то новот „необработено+“ , „чисто“ дърво може да бъде обработено с всичко. Ако искате обаче да използвате финиш, който няма нужда от шлайфане, когато се налага реновиране или просто желаете да се наслаждавате на нов, по- свеж цвят, то тогава ползвайте финишите за обработка на дърво на Осмо.

старо дърво, което вече е било обработвано и ново дърво, което тепърва ще се обработва blush

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари