ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАСЛАТА ОСМО

Дата: 22 Ное 2016

 

ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАСЛАТА ОСМО

1. Не добавяйте нищо в кутиите! Не разреждайте!

2. Не прешлайфайте дървесината. OSMO продуките като масло с твърда вакса, цветни финишни масла, Топ Ойл имат гъста консистенция. Ако сте шлайфали прекалено фино, това затваря порите на дървесината и не позволява маслото да проникне в дълбочина. Като резултат на всичко това на повърхността ще има прекалено голямо количество масло, което ще изсъхне много бавно, ще останат евентуално следи от нанасянето и следи при надраскване. За много твърди дървесини като Жатоба и такива, които са с високо съдържание на смоли/масла се препоръчва шлайфане с максимум 80/100. За средно твърди дървесини като дъб и бук препоръчваме шкурка максимум 120. За мека дървесина като бор, ела, смърч, кедър и др. максимумът е 150.

3. Не нанасяйте прекалено голямо количество масло. Това води до горепосочените проблеми. Запомнете: по-малко – по-добре. Например: 2,5 л масло с твърда вакса оригинал покрива приблизително 60 м2 на една ръка и 30 м2 на две ръце (1 литър покрива 24 м2 на една ръка). При нормални условия 2 тънки нанасяния са достатъчни. Всичко в повече ще е прекалено.

4. Използвайте правилните инструменти за нанасяне: четка с твърд естествен косъм, микрофибърен валяк и понякога плат без власинки. За под препоръчваме специалната четка OSMO 220 mm или OSMO микрофибърен валяк. Използвайте само микрофибърни валяци с дължина 3 – 5 мм. Не използвайте гъби, мохер или валяци от агнешка кожа, както и други бояджийски четки, защото с тях ще нанесете твърде много масло. За мебели използвайте качествени четки с твърд косъм, микрофибърен валяк, а за вътрешностите плат без власинки.

5. При шлайфане на паркет например с Bona Power Drive или подобни машини използвайте само машини за шлайфане, а не за полиране! Също така се препоръчва дисковите машини да са с ниска скорост на въртене – 192 оборота/минута. При бързи обороти (напр. 350) порите на дървото се затварят прекалено, което възпрепятства проникването на маслото. Категорично не се препоръчва работа с износена шкурка.

6. За твърди дървесини с високо съдържание на мастни вещества като например Мербау препоръчваме употребата на Osmo професионално 2-к масло или Wood Wax Clear Extra Thin. Масло с твърда вакса Rapid също е възможно да се използва за подобен вид дървесини. При всички случаи настоятелно препоръчваме пробен тест. Препоръчва се също така да се обезмасли преди нанасяне на маслото.

7. Продуктите на ОСМО съхнат при циркулация на въздуха. В затворени помещения съхненето ще се удължи значително. Най-добре е да се оставят всички прозорци отворени, за да се осигури добра вентилация. При липса на такава възможност препоръчваме да използвате малък вентилатор на бавна скорост, поставен върху стол например и насочен към тавана.

8. Внимателно разбъркайте ръчно с бъркалка не по-малко от 10 минути до образуването на еднородна консистенция (не разбърквайте с автоматични бъркалки или разклащайки кутиите, а използвайте обикновена дървена бъркалка). Разбъркайте много добре най-много 5 минути преди употреба. Топ Ойл трябва да разклатите преди употреба.

9. Не потапяйте четката или валяка в кутиите, а отсипете във ваничка. След като свърши маслото във ваничката отново добре разбъркайте в кутията и пак отсипете.

10.Един съвет за съхранение на кутии, които са били използвани: отрежете парче от фолио, малко по-голямо от размера на капака и го натиснете надолу до горната част на остатъка от масло, преди да затворите капака. Това ще премахне въздуха и няма да позволи появата на коричка. По този начин удължавате срока на годност на останалото съдържание.

11.След нанасянето на маслото с твърда вакса са необходими около 28 дни до пълното му втвърдяване. При нормални условия и в зависимост от дървесината финишът трябва да изсъхне за 24 часа. Между 7-мия и 10-тия ден втвърдяването е около 70%. През периода на втвърдване препоръваме внимателно експлоатиране на пода. Не покривайте с картон, велпапе, килими, тъй като процесът ще се забави и е възможно да повредите повърхността. Без луди купони! Не плъзгайте мебелите по пода. Поставете филц под краката на столовете. Ако е възможно, не допускайте котките и кучетата, защото техните нокти ще повредят все още непълно втвърденото покритие.

12.По време на процеса на втвърдяване се опитайте да не ходите с изпотени чорапи/крака по пода. Потта съдържа както киселини, така и други съставки на тялото, които може да оцветят повърхостта.

13.Не оставяйте храни или метални кутии директно върху омаслените повърхности, защото реакцията с метала ще доведе до появата на тъмни петна. Използвайте подходящи постелки. Това е известно и валидно за всички видове масла за дърво.

УСПЕХ!

Osmo Holz und Color GmbH & Co.KG

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

ПОЛЕЗНО

КАТАЛОГ ЕКСТЕРИОР

20 Ное 2019
КАТАЛОГ  ЕКСТЕРИОР

КАТАЛОГ ИНТЕРИОР

20 Ное 2019
                         ...

ПАСТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ С OSMO :)

20 Ное 2019
Пастелни цветове с маслата Осмо!    

Градинска пейка в ретро стил

18 Ное 2019
                              Да превърнем една обикновенна градинска пейка...

Един уникален ефект, който може да постигнете с финишите за защита на дърво Осмо

15 Ное 2019
                                     Комбинирайте смело...

ТЪРГОВСКАТА ОТСТЪПКА ОТ 9% Е ВАЛИДНА САМО ЗА ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН

17 Юли 2018
                  ТЪРГОВСКАТА ОТСТЪПКА ОТ 9%  Е ВАЛИДНА С...

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

25 Май 2018
От 25.05.2018 г. за всички граждани на ЕС влиза в сила новият регламент за защита на личните данни GDPR. Поверителността на Вашите данни е важна за на...

ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА ОМАСЛЕНИ МЕБЕЛИ

04 Апр 2018
                         ...

Да се забявляваме с Осмо

03 Ное 2017
                     

КАТАЛОГ ЗНАНИЯ И СЪВЕТИ ЗА МАСЛАТА ОСМО

13 Окт 2017
                         ...

ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАСЛАТА ОСМО

22 Ное 2016
     Не добавяйте нищо в кутиите! Не разреждайте!  

Почистване и поддръжка на омаслени подове

29 Авг 2016
Почистване и поддръжка в няколко стъпки

Как да освежим и защитим градинската пейка в 5 стъпки

09 Юни 2016
Лято е! Слънцето грее, птичките пеят и на нас все повече ни се иска да сме навън.  Да  се любуваме на птичките и цветята, седейки на люмибит...

OSMO ........Символ на качество

19 Яну 2016
  Доверете се на нашия опит! Продуктите на OSMO са резултат на негова собствена разработка и производство. Те са произведени на базата на р...

Усетете разликата с финишите за дърво OSMO

15 Яну 2016
Натурално: Здравословен начин на живот Ефективност: Висока покривност - икономисвате средства Бързо: Без шлайфане

Как да освежим старите мебели

11 Яну 2016
КАК ДА ОСВЕЖИМ СТАРИТЕ  МЕБЕЛИ Във всяка наша къща, вила или апартамент някъде из стаите, в ъгъла или зад вратата, кротко си седи или нарочно...
Върни До Горе