Как да освежим старите мебели

Дата: 11 Яну 2016

КАК ДА ОСВЕЖИМ СТАРИТЕ  МЕБЕЛИ

Във всяка наша къща, вила или апартамент някъде из стаите, в ъгъла или зад вратата, кротко си седи или нарочно се крие „старата мебел“. Поради една или друга причина, дали от съжаление, дали от сантименталност,  ние не искаме да се разделим с нея. Искаме обаче да я  променим, да я освежим, да и вдъхнем нов живот. И тук идват въпросите: С какво да я обработим? С полиуретанов лак, с лак на водна основа или с масло с твърда вакса? Какви са предимствата и недостатъците на различните видове финиши? Изборът можем да направим след като видим сравнението между различните видове финиши.

 

При традиционните финиши на маслена основа без твърда вакса - дървесината е защитена само отвътре, липсва износоустойчив слой.

Предимствата на този тип покритие са: проникват в дълбочина в дървесината, „оживява“ цвета на дървото, могат да се обновяват лесно, дори и частично, не се напукват, лющят и белят.

Недостатъците при традиционните финиши на маслена основа са: недостатъчна устойчивост на течности и необходимост от честа поддръжка.

 

Използване на лак (вкл. на водна основа) – дървесината е защитена отвън, формира се филм с тънък слой.

Предимствата: създава филм на повърхността, има добра устойчивост на течности, защитава дървото от надраскване и има лесна поддръжка.

Недостатъците при лаковете – възстановяването на дървото е възможно само след предварително шлайфане, повърхността не може да се поднови частично и покритието е възможно да се напука, лющи и бели.

 

                                                 Финиши на база на масла и восък – защитава дървесината както от вътрешната, така и от външната страна, не образува филм, а образува защитена  микропореста повърхност.

 

Предимствата на този тип финиши – продуктът едновременно прониква дълбоко в дървото и остава на повърхността, цвета на дървесината „ оживява“, лесно се обновява дори и частично, не се напуква, лющи и бели, има добра устойчивост на течности и лесна поддръжка.

След като се запознахме с различните финиши, техните предимства и недостатъци, изборът може да бъде направен.

Промяна, освежаване и нов живот - днес това е напълно възможно, лесно и интересно, използвайки продуктите за дърво на  немската фирма OSMO.

Финишното покритие за дърво OSMO съчетава по неповторим начин предимствата на естествените растителни масла, оцветители и вакси в един продукт. Третираната с Osmo повърхност е устойчива на замърсявания, не задържа вода, издържа на триене и е приятна на допир. В сравнение с традиционните системи за оцветяване, при използването на растителни масла се постига равномерно разпределение на цвета. Лесното му приложение – без грундиране и шлайфане между нанасянията – спестява време и пари. Дървесината остава с отворени пори, което й позволява да диша и води до значително по-малки деформации при промяна на влажността. Обработената повърхност е устойчива на вино, бира, кола, кафе, чай, плодови сокове, мляко и вода. Покритието е безопасно за хората, животните и растенията, подходящо за детски играчки.

Да започнем с освежаването, нека нашата мебел заблести!

OSMO предлага огромно разнообразие от цветове за вътрешно и външно приложение

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

ПОЛЕЗНО

КАТАЛОГ ЕКСТЕРИОР

20 Ное 2019
КАТАЛОГ  ЕКСТЕРИОР

КАТАЛОГ ИНТЕРИОР

20 Ное 2019
                         ...

ПАСТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ С OSMO :)

20 Ное 2019
Пастелни цветове с маслата Осмо!    

Градинска пейка в ретро стил

18 Ное 2019
                              Да превърнем една обикновенна градинска пейка...

Един уникален ефект, който може да постигнете с финишите за защита на дърво Осмо

15 Ное 2019
                                     Комбинирайте смело...

ТЪРГОВСКАТА ОТСТЪПКА ОТ 9% Е ВАЛИДНА САМО ЗА ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН

17 Юли 2018
                  ТЪРГОВСКАТА ОТСТЪПКА ОТ 9%  Е ВАЛИДНА С...

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

25 Май 2018
От 25.05.2018 г. за всички граждани на ЕС влиза в сила новият регламент за защита на личните данни GDPR. Поверителността на Вашите данни е важна за на...

ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА ОМАСЛЕНИ МЕБЕЛИ

04 Апр 2018
                         ...

Да се забявляваме с Осмо

03 Ное 2017
                     

КАТАЛОГ ЗНАНИЯ И СЪВЕТИ ЗА МАСЛАТА ОСМО

13 Окт 2017
                         ...

ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАСЛАТА ОСМО

22 Ное 2016
     Не добавяйте нищо в кутиите! Не разреждайте!  

Почистване и поддръжка на омаслени подове

29 Авг 2016
Почистване и поддръжка в няколко стъпки

Как да освежим и защитим градинската пейка в 5 стъпки

09 Юни 2016
Лято е! Слънцето грее, птичките пеят и на нас все повече ни се иска да сме навън.  Да  се любуваме на птичките и цветята, седейки на люмибит...

OSMO ........Символ на качество

19 Яну 2016
  Доверете се на нашия опит! Продуктите на OSMO са резултат на негова собствена разработка и производство. Те са произведени на базата на р...

Усетете разликата с финишите за дърво OSMO

15 Яну 2016
Натурално: Здравословен начин на живот Ефективност: Висока покривност - икономисвате средства Бързо: Без шлайфане

Как да освежим старите мебели

11 Яну 2016
КАК ДА ОСВЕЖИМ СТАРИТЕ  МЕБЕЛИ Във всяка наша къща, вила или апартамент някъде из стаите, в ъгъла или зад вратата, кротко си седи или нарочно...
Върни До Горе