НАШИТЕ ДИСТРИБУТОРИ

БАНСКО - ул.Васил Кънчов № 8 - 0897055225

ХАСКОВО -ул.Пловдивска 45 - 0888828010

ВЕЛИКО ТЪРНОВО -ул. Козлуджа 4 - 0882020181

ПЛЕВЕН - ул.Райски кът №19 - 0887243462

 

 

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 

Количка

0 артикула
  • Начало +
  • |
  • |
Вижте всички статии

Как да освежим старите мебели

КАК ДА ОСВЕЖИМ СТАРИТЕ  МЕБЕЛИ

Във всяка наша къща, вила или апартамент някъде из стаите, в ъгъла или зад вратата, кротко си седи или нарочно се крие „старата мебел“. Поради една или друга причина, дали от съжаление, дали от сантименталност,  ние не искаме да се разделим с нея. Искаме обаче да я  променим, да я освежим, да и вдъхнем нов живот. И тук идват въпросите: С какво да я обработим? С полиуретанов лак, с лак на водна основа или с масло с твърда вакса? Какви са предимствата и недостатъците на различните видове финиши? Изборът можем да направим след като видим сравнението между различните видове финиши.

 

При традиционните финиши на маслена основа без твърда вакса - дървесината е защитена само отвътре, липсва износоустойчив слой.

Предимствата на този тип покритие са: проникват в дълбочина в дървесината, „оживява“ цвета на дървото, могат да се обновяват лесно, дори и частично, не се напукват, лющят и белят.

Недостатъците при традиционните финиши на маслена основа са: недостатъчна устойчивост на течности и необходимост от честа поддръжка.

 

Използване на лак (вкл. на водна основа) – дървесината е защитена отвън, формира се филм с тънък слой.

Предимствата: създава филм на повърхността, има добра устойчивост на течности, защитава дървото от надраскване и има лесна поддръжка.

Недостатъците при лаковете – възстановяването на дървото е възможно само след предварително шлайфане, повърхността не може да се поднови частично и покритието е възможно да се напука, лющи и бели.

 

                                                 Финиши на база на масла и восък – защитава дървесината както от вътрешната, така и от външната страна, не образува филм, а образува защитена  микропореста повърхност.

 

Предимствата на този тип финиши – продуктът едновременно прониква дълбоко в дървото и остава на повърхността, цвета на дървесината „ оживява“, лесно се обновява дори и частично, не се напуква, лющи и бели, има добра устойчивост на течности и лесна поддръжка.

След като се запознахме с различните финиши, техните предимства и недостатъци, изборът може да бъде направен.

Промяна, освежаване и нов живот - днес това е напълно възможно, лесно и интересно, използвайки продуктите за дърво на  немската фирма OSMO.

Финишното покритие за дърво OSMO съчетава по неповторим начин предимствата на естествените растителни масла, оцветители и вакси в един продукт. Третираната с Osmo повърхност е устойчива на замърсявания, не задържа вода, издържа на триене и е приятна на допир. В сравнение с традиционните системи за оцветяване, при използването на растителни масла се постига равномерно разпределение на цвета. Лесното му приложение – без грундиране и шлайфане между нанасянията – спестява време и пари. Дървесината остава с отворени пори, което й позволява да диша и води до значително по-малки деформации при промяна на влажността. Обработената повърхност е устойчива на вино, бира, кола, кафе, чай, плодови сокове, мляко и вода. Покритието е безопасно за хората, животните и растенията, подходящо за детски играчки.

Да започнем с освежаването, нека нашата мебел заблести!

OSMO предлага огромно разнообразие от цветове за вътрешно и външно приложение

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари